Andere fictie

Andere fictie:

Ik ben met veel plezier een van de zeven kortschrijvers op Twitter. Elke dag rond 18:00 twitteren we een verhaaltje van maximaal 140 tekens. Hier praat ik daar even over op radio 1.

'Ik hou niet meer van je.' Liz keek hem verdrietig aan. Ron greep naar haar chocolademousse en at alles op. Anders had ze de ring gevonden.

Rikout stapte in 728 een wormgat in dat uitkwam op de A12 bij Gouda. Voor hij 'de toekomst' kon denken, werd-ie doodgereden door een camper.

Op 21 december 2011 verscheen het halfjaarboek van het literaire tijdschrift De Revisor, met daarin mijn verhaal 'Stof en Muizen.' Het gaat over Barry die op het perron staat van de underground in Londen. In zijn hoofd redt hij medereizigers, versiert hij hun vrouwen en trouwt hij zijn grote liefde. In de praktijk komt het er zelden van. Het in De Revisor halfjaarboek 2011-2 opgenomen verhaal is m'n fictiedebuut. www.revisor.nl/entry/2011-2

De Revisor

Ik schrijf al verhalen sinds ik zes ben. Eigenlijk heb ik nog een gepubliceerd verhaal: toen ik elf was drong ik door tot de finale van de Vara Kerstverhalenwedstrijd. Als enige verhaal van een kind werd het mijne (over de kerstfiguren die op vakantie gaan naar Hawaii) opgenomen in een echt boek, dat ik nog ergens in de kast heb staan. Als prijs kreeg ik een fles wijn in een kistje.

Héél soms dicht ik ook, of rijm ik. Toen creatief meesterbrein Ted van Lieshout begin 2016 Pretpark Poezie ging maken, stuurde ik bibberend een gedicht op. Hij plaatste het op pagina 31. In december zat ik vier uur lang in de Media Markt in Zoetermeer om Sinterklaasgedichten te schrijven voor klanten, paar minuten per stuk. In februari 2014 kwam ik samen met vier gedichten over m'n per ongelukke woonplaats Gouda in de finale van het Stadsdichterschap.