Andere opdrachten 2012-2016

Het freelancebestaan levert regelmatig een mix van werkzaamheden en niet alles past onder kopjes. Elk jaar geef ik bijvoorbeeld gastcollegas Journalistiek en Ethiek aan de Universiteit van Nijmegen. Ik was met sinterklaas sneldichter bij de Mediamarkt in Zoetermeer. Zat in de jury van de regionale voorleeswedstrijd in Gouda.   

Het Begint met Taal

Voor deze organisatie heb ik in 2013 en 2014 drie cursussen Persberichten Schrijven gegeven, samen met journaliste Franka Hummels. De deelnemers waren vrijwilligers bij taalorganisaties, die wilden leren hoe je het beste de lokale media kunt benaderen, hoe een goed persbericht eruitziet en wat er in staat. 

Villamedia

In het eerste nieuw vormgegeven glossy van Villamedia, april 2013, mocht ik met mijn tong in de wang gal spuwen over sites van tekstmakelaars die zo'n 1 cent per woord betalen en die ik voor de grap eens probeerde. Voor die 1 cent mag je schrijven over haarimplantaten en haklaarsjes.

Van de Jong

In april, mei en juni 2012 werkte ik aan een project voor Vandejong. Dit Amsterdamse communicatiekantoor huurde me in om mee te werken aan een reeks workshops van fotomuseum Foam en woningcorporatie Ymere. Op acht locaties in Noord-Holland kregen buurtbewoners (soms kinderen, meestal volwassenen) een cursus fotografie. Ze maakten foto's van de wijk, van wijkbewoners, gebouwen, parken en honden. Foam koos de beste foto's uit die zijn tentoongesteld in een reizende expositie. Ik ben bij elke locatie twee keer langs geweest om te helpen met het bedenken van onderschriften en om een uitgebreid verslag te schrijven over het hele project. Dat verscheen in een projectkrant.

http://www.nergenszoalshier.nl/