Journalistiek

Als freelance journaliste schrijf ik blogs, artikelen en doe ik eindredactie. Al mijn opdrachtgevers zijn hiernaast te vinden.

Ik ben twaalf jaar geleden als politicoloog de journalistiek ingerold toen een nieuwe krant buitenlandredacteuren zocht. In sneltreinvaart heb ik bij De Pers geleerd hoe een redactie werkt, hoe je correspondenten aanstuurt en hoe je een goed artikel schrijft. Na twee jaar op de buitenlandredactie heb ik vanuit Londen twee jaar veel voor de krant kunnen schrijven en daarnaast ervaring opgedaan voor EénVandaag, Radio 1 en Britse media. 

Terug in Nederland ben ik aan de slag gegaan voor radiostation Sublime FM waar ik een nieuwsbulletin heb opgezet, leiding gaf aan een team freelancers en heb meegeholpen met de start van een ochtendshow. Later kreeg ik een radiocolumn die elke woensdagochtend werd uitgezonden. Daarnaast schrijf en schreef ik voor verschillende opdrachtgevers en maakte ik jarenlang een paar keer per jaar een kinderkrant waar ik kinderen (8-12) leerde over interviewen, op reportage gaan en columns schrijven.