Kinderboeken

In het vriendinnenboekje van toen ik negen was, staat ik al dat ik kinderboekenschrijver wilde worden. Ik schreef schriften vol en bedacht altijd verhaaltjes die ik aan mijn trouwe publiek van twee zusjes en een broertje vertelde. Toen ik ouder werd, bleef ik schrijven, maar ik verzon de verhalen niet meer. Ik schreef voor de buurtkrant en de schoolkrant en toen de universiteitskrant en daarna voor een dagblad. Maar eigenlijk vond ik bedenken nog altijd leuker. Dat mag niet als journalist en dat deed ik ook heus niet. Maar 's avonds schreef ik hele verhalen. Verhalen die ik nooit afmaakte totdat ik dat op een dag wel deed. 

Jippie! Een humeurig sprookje, met tekeningen van Annet Schaap, is voor 7+ en is uitgegeven door uitgeverij van Holkema en Warendorf (op de website van het boek staat meer informatie en vind je recensies). Het boek kreeg in de zomer een derde druk. Sinds juni 2017 ligt deel twee in de winkel: Jippie! En de ridders van Hak.

Het Ministerie van Oplossingen, is voor kinderen van 10 jaar en ouder en is uitgegeven door uitgeverij Van Goor. Het boek heeft net een zesde druk gekregen. Op 22 februari 2018 kwam deel 2 uit: Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh. Als je op de plaatjes klikt, komt er meer informatie. Recensies staan hier. Ik heb een lesprogramma over Jippie voor groep 4/5 en een lesprogramma over Het Ministerie voor groep 6/7/8, daarover staat hier meer.