Over

                                       

In het vriendinnenboekje van toen ik negen was, staat ik al dat ik kinderboekenschrijver wilde worden. Ik schreef schriften vol en bedacht altijd verhaaltjes die ik aan mijn trouwe publiek van twee zusjes en een broertje vertelde. Toen ik ouder werd, bleef ik schrijven, maar ik verzon de verhalen niet meer. Ik schreef voor de buurtkrant en de schoolkrant en toen de universiteitskrant en daarna voor een dagblad. Als journalist werkte ik voor Dagblad de Pers, toen werd ik correspondent in Londen en daarna schreef ik als freelancer voor allemaal bladen. Maar eigenlijk vond ik bedenken nog altijd leuker. Dat mag niet als journalist en dat deed ik ook heus niet. Maar 's avonds schreef ik hele verhalen. Verhalen die ik nooit afmaakte totdat ik dat op een dag wel deed. 

Jippie! Een humeurig sprookje gaat over een humeurige prinses in een land waar iedereen hysterisch vrolijk is (hier schreef ik op hoe ik op dat idee kwam). De tekeningen en de landkaart zijn gemaakt door Annet Schaap. Het boek is voor 7+ en is uitgegeven door uitgeverij van Holkema en Warendorf. Het kreeg in de zomer een vierde druk. Sinds juni 2017 ligt deel twee in de winkel: Jippie! En de ridders van Hak (derde druk).

Het Ministerie van Oplossingen, is voor kinderen vanaf 10 jaar (9 kan ook) en is uitgegeven door uitgeverij Van Goor. Het boek heeft net een tiende (!) druk gekregen. Op 22 februari 2018 kwam deel 2 uit: Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh (derde druk).

Ik ben geboren in 1979 in Utrecht en studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam (en Sussex). Ik heb een man, twee dochters en twee stiefkinderen en we wonen in Rotterdam. Je kan me ook vinden op twitter, maar daar doe ik op zich weinig mee. Wel ben ik een enthousiast lid van de kortschrijvers