Redactie & Cursus

Cursus

In het voorjaar geef ik weer een cursus kinderboeken-schrijven bij de Rotterdamse schrijfschool The Writer's Guide (to the Galaxy). In vijf avonden leer je met behulp van tips, opdrachten en persoonlijke feedback waar je verhaal begint en hoe je het afmaakt. Meestal zijn er koekjes bij en we schenken zelfs wijn. Meer info op de site van de school. 

Redactie en schrijfbegeleiding

Is je manuscript klaar maar wil je weten wat er aangescherpt kan worden? Of sta je pas aan het begin maar heb je een duw nodig? Neem contact op! Naast het schrijven, herlezen, opnieuw herlezen, herschrijven etc. van mijn eigen boeken, maak ik ook al zes jaar deel uit van een groep kinderboekenschrijvers die elkaars verhalen lezen. Maandelijks geef ik feedback, wijsneuzige kritiek en tips om te herschrijven. Van ons groepje van negen hebben er nu zeven een uitgever gevonden. Je werk laten lezen aan anderen werkt. Mail me, dan kijken we wat bij je past en wat de kosten zijn.   

Natuurlijk doe ik ook redactie voor sites, jaarverslagen, persberichten. Ik zie snel hoe een stuk tekst beter kan worden. Ik kijk naar de structuur, ik vis jargon en wolligheid eruit en ik bedenk een goede beginzin. Al mijn journalistieke ervaring is hiernaast per opdrachtgever te vinden.