Redactie & Cursus

Cursus

In de herfst geef ik een cursus kinderboeken-schrijven bij de Rotterdamse schrijfschool The Writer's Guide (to the Galaxy). In vijf avonden leer je met behulp van tips, opdrachten en persoonlijke feedback waar je verhaal begint en hoe je het afmaakt. Meer informatie tzt op de site. Tijdens de workshop Where the wild things are in april, wakkerden elf cursisten onder mijn leiding twee uur lang hun fantasie aan met korte schrijfopdrachten.

Redactie en schrijfbegeleiding

Is je manuscript klaar maar wil je weten wat er aangescherpt kan worden? Of sta je pas aan het begin maar heb je een duw nodig? Neem contact op! Naast het schrijven, herlezen, herlezen, herschrijven etc. van mijn eigen boeken, maak ik ook al vijf jaar deel uit van een groep kinderboekenschrijvers die elkaars verhalen lezen. Maandelijks geef ik feedback, wijsneuzige kritiek en tips om te herschrijven. Van ons groepje van negen hebben er nu zeven een uitgever gevonden. Je werk laten lezen aan anderen werkt. Mail me, dan kijken we wat bij je past en wat de kosten zijn.   

Natuurlijk doe ik ook redactie voor sites, jaarverslagen, persberichten. Ik zie snel hoe een stuk tekst beter kan worden. Ik kijk naar de structuur, ik vis jargon en wolligheid eruit en ik bedenk een goede beginzin. Al mijn journalistieke ervaring is hiernaast per opdrachtgever te vinden.