Voor de klas

Ik ben geen juf, daar heb ik niet voor gestudeerd. Maar sinds ik kinderboeken schrijf, word ik vaak gevraagd voor gastlessen en ik blijk dat erg leuk te vinden. Als dochter van twee docenten zit 't toch een beetje in mijn bloed, geef me een klas en ik vertel enthousiast over lezen en schrijven. Ook juffen-en meesteravonden in boekwinkels vind ik erg leuk trouwens. De boekingen gaan via de Schrijverscentrale, je kunt me ook zelf mailen. Ik vertel graag over boeken, over schrijven, ik heb een dikke map met schrijfoefeningen, grappige quizen en zinvolle lessen. Ik heb vijf jaar lang een kinderkrant gemaakt met 8- tot 12-jarigen, waarbij ik ze ook les gaf over media, interviewen en het schrijven van artikelen. Dus die wat meer meer journalistieke insteek kan ook nog. Als Schoolschrijver was ik in 2018 verbonden aan OBS De Peperklip in Schiedam.

Voor de Kinderboekenweek heb ik speciale lessen over vriendschap, in mijn boeken en in de boeken die de kinderen aan het lezen zijn. Die lessen kunnen natuurlijk ook buiten die tien dagen in oktober leuk zijn.

                                                                                      

De lessen die ik geef via de Schrijverscentrale gaan bijvoorbeeld over het Ministerie van Oplossingen voor groep 6, 7 en 8. We hebben het dan over het boek, over wat anoniem is en hoe je stiekem iemand kan helpen. Bij lessen over Jippie! Een humeurig sprookje en Jippie! En de ridders van Hak (groep 4, 5) gaat het over het boek en over humeurig zijn. Zijn de kinderen wel eens humeurig? Wat voelen ze dan? Wat helpt er tegen? We eindigen met de grappige Kom-Je-Uit-Grom-Of-Uit-Jippie-of-uit-Hak quiz. Daarnaast is er altijd tijd voor vragen en heb ik het met elke klas over wat ze graag lezen en waarom. Ik pas mijn lessen graag aan aan de doelgroep, de grootte van de groep, de gelegenheid.