Nieuws

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh werd tweede bij de Boekenbingo. Dit vind ik een grote eer. Al die juffen, meesters, ouders, en kinderen die alle boeken van de Boekenbingo lazen (en dat was een lijst met geweldige titels) vonden het een goed boek. Ze gaven het hoge beoordelingen waardoor ik tussen Jacques Vriens en Thea Beckman ben beland in de top 3. Vorig jaar stond het Ministerie deel 1 op de bingolijst en eindigde het met Lampje, Niet thuis en Ik heet Vincent en ik ben niet bang op het podium. Hoera!


Ander nieuws...

In juni was de boekpresentatie Van Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis, op de school waar ik Schoolschrijver was het afgelopen jaar. De kinderen hadden het huis nagemaakt!

Alle groepen 6 uit Oss en omstreken kwamen in zes dagen in maart naar de bieb. Daar gaf ik een les over de verdwenen Van Gogh, en hingen de kinderen hun eigen Van Gogh-kunstwerk op. 

Stichting Jarige Job zorgt voor dozen met slingers en verjaardagscadeautjes voor gezinnen waar even geen geld is. En in elke doos voor kinderen van 10+ zat mijn boek. 

Ha! Begin juni zag ik opeens Het Ministerie in de De Beste Vriendenquiz van de NPO! 'In de categorie literatuur, wel woord hoort in de titel van dit boek?' 

Yfke dacht dat ze gewoon naar de bibliotheek ging met haar moeder in de vakantie. Maar ze werd geïnstalleerd als senaatslid Zeeland voor de Kinderjury!

Er stond een artikel in de Volkskrant over hoe leuk en belangrijk lezen en schrijven is op school. De journalist was op bezoek op 'mijn' Schoolschrijfschool in Schiedam. 

"Als er één deur dichtgaat, dan slaan alle deuren dicht, dan was het vast de laatste deur, dan komen je vingers ertussen!" Lees hier hoe ik m'n debuut schreef.  

Wie me een beetje kent (of Jippie heeft gelezen) weet dat de Happinez en ik geen natuurlijke match zijn. Maar dit was een mooie reeks portretten over de kracht van verhalen.

Op Bookstore Day las ik voor in de geweldige Arnhemse Kinderboekwinkel. Lezers bedachten oplossingen voor als de straat open zou liggen en klanten geen boeken meer zouden kopen.

Voor de boeken over het Ministerie van Oplossingen ga ik graag op onderzoek uit. Voor het laatste deel was ik bijvoorbeeld op bezoek bij Green Team Twente, waar ze een waterstofauto bouwen.