In de media

Stukjes in de krant over m'n boeken, iets op TV, een leuke blog, ik verzamel het hier. 

In de Grote Vriendelijke  100 van lievelingskinderboeken stond het Ministerie op nummer 80 en kwam Mot nieuw binnen op nummer 9!

Een mooie recensie over Mot en de metaalvissers in Het Parool.  

De Belgische krant de Standaard schrijft: 'Mot oogt als een klassiek, dik avonturenboek en maakt die verwachting ook waar.'


In deze aflevering van de  Waanzinnige Podcast bespreekt Ivo (11) Mot en de metaalvissers. Er staat ook een leuke lesbrief bij. 

Op radio 4 was Mot Boek van de week. In dit fragment wordt het boek besproken door boekhandelaar Femke Liemburg. die ook hier in de krant haar mening geeft.  

DeSebastiaan interviewt graag schrijvers, en zijn laatste podcast was een lang gesprek met mij. Over schrijven,  wat ik wel en niet lees, over opgroeien, goede en slechte tijden.

Het AD Rotterdam vroeg me over het toeval dat -net als in m'n boek- een veel te rijke man voor zijn luxejacht Rotterdam naar z'n hand wil zetten.

Het radioprogramma Spraakmakers gaat op zoek naar een Minister van Oplossingen. Geinspireerd door het boek.

Het Ministerie van Oplossingen staat op plek 90 in de Grote Vriendelijke Top 100, waarin volwassenen stemden op hun lievelings kinder-boeken.

Ha! Het Ministerie van Oplossingen als een van de vragen in de Volkskrant-puzzel. 8 horizontaal. 

Volkskrant-columnist Kustaw Bessems schreef een column over het contact tussen burgers en overheid, met het lezen van het Ministerie als on-orthodoxe maatregel.

In december 2020 stond dit interview in het Amsterdamse Parool.

In de Boekenkrant van januari ging het over het Ministerie van Oplossingen.

In 2020 schreef ik dit artikel over De Schoolschrijver in Vrij Nederland.

In het Kinderboekenjournaal ging het helemaal over De Zilverjongen. 

Ha! Ik zag Het Ministerie in de De Beste Vriendenquiz van de NPO! 'In de categorie literatuur, welk woord hoort in de titel van dit boek?' 

Er stond een artikel in de Volkskrant over hoe leuk en belangrijk lezen en schrijven is op school. De journalist was op bezoek op 'mijn' Schoolschrijfschool in Schiedam. 

De Beste Boekentips tipt het Ministerie in de top 10 boeken voor meisjes. "Rooseboom schrijft vlot en met kinderlijk enthousiasme waar kinderen zich zeker in zullen herkennen."

Terwijl op deze site hetzelfde boek wordt getipt als een goed cadeau voor jongens. Dat het op beide lijstjes voorkomt doet me goed.