Verhalen zijn voor iedereen

Sinds ik kinderboeken schrijf, word ik vaak gevraagd voor gastlessen en dat blijk ik erg leuk te vinden. Als dochter van twee docenten zit 't toch een beetje in mijn bloed, geef me een klas en ik vertel graag enthousiast over lezen en schrijven. Ook juffen-en meesteravonden in boekwinkels vind ik erg leuk. De boekingen gaan via de Schrijverscentrale.  

Ik heb het met de kinderen graag over wat ze zelf lezen en vertel over het gebruiken van je fantasie. Dat dat voor iedereen is, ook als je denkt dat je er niet goed in bent, ook als je Nederlands nog niet zo goed is of als je lezen niet zo leuk vindt. Verhalen zijn voor iedereen.  


Voor de bovenbouw heb ik een les gebaseerd op het Ministerie van Oplossingen. Ik lees voor, we hebben het over fantasie en over lievelingsboeken en we oefenen het stiekem helpen van anderen. Ook vertel ik graag over Mot en de roestige wereld waar ze in leeft. 


Bij lessen over Jippie! (groep 4, 5) gaat het onder andere over humeurig zijn. Zijn de kinderen wel eens humeurig? Wat voelen ze dan? Samen gaan we daarna landen bedenken. In al mijn lessen kunnen de kinderen vragen stellen.

Ik pas mijn lessen graag aan aan de doelgroep, de grootte van de groep, de gelegenheid. Ik geef ook schrijflessen aan kinderen.

Neem contact op voor:

- Een bezoek op school.
- Een bezoek aan de bibliotheek of  
  boekwinkel.
- Een lezing, jureren, schrijfles, etc.