Ik schrijf avontuurlijke boeken, met veel dialogen en het liefst met een beetje droge humor. Mijn hoofdpersonen zijn vaak behoorlijk stoer (ze beginnen een Ministerie of springen op hun paard om landen te ontdekken) maar kunnen ook best onzeker zijn. Ik hou er van als kinderen mijn boeken grappig en spannend vinden, maar het moet wel ergens over gaan. Over wat je kunt doen voor een ander, over omgaan met humeurigheid, over onrecht rechtzetten, over vriendschap.  


De Jippie-boeken zijn voor lezers van 7 tot 9, het Ministerie is voor 9 jaar en ouder. Als je hieronder op de kaften klikt, krijg je meer informatie over de boeken. Allemaal zijn ze in de (kinder)boekwinkel te krijgen en anders te bestellen.
Hier lees je hoe ik m'n debuut schreef. 

Boeken!

Het Ministerie van Oplossingen

Dit boek gaat over drie kinderen die, samen met de oude mevrouw Vis, stiekem andere mensen helpen. De illustraties zijn van Mark Janssen. Voor lezers vanaf 9 jaar. 
(Van Goor, 2016. Elfde druk 2019.)

... en de verdwenen Van Gogh

Het Ministerie moet een moord oplossen uit 1953 én een tekening vinden van Vincent van Gogh. Ze krijgen hulp van Tirza, een hoogbejaarde oud-ambtenaar. Voor lezers vanaf 9 jaar. 
(Van Goor, 2018. Derde druk 2019.)

... en het veel te volle huis

In het bos staat een huis dat zo vol is, dat je er niet meer kunt wonen. Ergens tussen de rommel ligt een milieuvriendelijke uitvinding. Het Ministerie komt helpen. Voor lezers vanaf 9 jaar. 
(Van Goor, 2019. Tweede druk 2019.)

Jippie! Een humeurig sprookje

In het land Jippie is iedereen altijd vrolijk. Behalve prinses Super, die is humeurig. De illustraties en de landkaart zijn gemaakt door Annet Schaap. 
Voor lezers vanaf 7 jaar. 
(Van Holkema en Warendorf, 2016. Vierde druk 2018.)

Jippie! En de ridders van Hak

In het tweede avontuur van deze humeurige en stoere prinses, moet ze het land redden van slopende ridders. 
Voor lezers vanaf 7 jaar.
(Van Holkema en Warendorf, 2017. Tweede druk 2018.)

Filmpjes over het Ministerie van Oplossingen

Reclame

Dit is een reclamefilmpje van de uitgeverij over Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis. 'Hou je van stoere kinderen en avontuurlijke boeken?'

Stop Motion 1

Thijs (11) maakte dit stop motion filmpje van Lego nadat hij het Ministerie van Oplossingen had gelezen. Ik vind het heel knap. 

Stop motion 2

De uitgeverij vroeg Thijs of hij ook zo'n filmpje wilde maken over het tweede boek, en dat deed hij.