Ik schrijf graag avontuurlijke boeken, met het liefst een beetje droge humor. Mijn hoofdpersonen zijn vaak behoorlijk stoer (ze beginnen een Ministerie, springen op hun paard om landen te ontdekken of varen in een duikboot een duistere tunnel in) maar kunnen ook best onzeker zijn. Ik hou er van als kinderen mijn boeken grappig en spannend vinden, maar het moet wel ergens over gaan. Over wat je kunt doen voor een ander, over omgaan met humeurigheid, over onrecht rechtzetten, over vriendschap, over ouders.  


De Jippie-boeken zijn voor lezers van 7 tot 9, het Ministerie is voor 9 jaar en ouder, net als Mot en de metaalvissers. Als je hieronder op de kaften klikt, krijg je meer informatie over de boeken. Allemaal zijn ze in de (kinder)boekwinkel te krijgen en anders te bestellen.

Boeken!

Het Ministerie van Oplossingen

Dit boek gaat over drie kinderen die, samen met de oude mevrouw Vis, stiekem andere mensen helpen. De illustraties zijn van Mark Janssen. Voor lezers vanaf 9 jaar. 
(Van Goor, 2016).

... en de verdwenen Van Gogh

Het Ministerie moet een moord oplossen uit 1953 én een tekening vinden van Vincent van Gogh. Ze krijgen hulp van Tirza, een hoogbejaarde oud-ambtenaar. Voor lezers vanaf 9 jaar. 
(Van Goor, 2018.)

... en het veel te volle huis

In het bos staat een huis dat zo vol is, dat je er niet meer kunt wonen. Ergens tussen de rommel ligt een milieuvriendelijke uitvinding. Het Ministerie komt helpen. Voor lezers vanaf 9 jaar. 
(Van Goor, 2019. )

... en de Zilverjongen

Het Ministerie probeert de problemen van Ralf op te lossen, een jongen die altijd zó kwaad en onaardig doet, dat Nina hem helemaal niet wíl helpen. Maar het Ministerie helpt nu eenmaal iedereen...
(Van Goor, 2020)

... en het spook van de Haviksburcht

Al vijfendertig jaar staat de Haviksburcht leeg. Volgens de buurtbewoners in de Zwitserse heuvels spookt het er. Maar is dat wel zo? Het Ministerie gaat op zoek naar een logische
verklaring. 

(Van Goor, 2023) 

Ravi en de laatste magie

 Ravi (11) komt samen met haar moeder en broertje terecht in een tehuis voor gepensioneerde tovenaars. Met tekeningen van

Sophie Pluim. 
Voor lezers vanaf 7 jaar. 
(CPNB, 2023.)

Mot en de metaalvissers

Mot heet eigenlijk Vlinder, maar alleen haar moeder noemt haar zo. Die hoopte op een elegant kind in een jurk, terwijl Mot stevig is en houdt van donkere  kleren. Uit opstandig-heid  koopt Mot een magneet om mee te vissen in het kanaal. En dan vindt ze een duikboot.  (Van Goor, april 2022.)

Jippie! Een humeurig sprookje

In het land Jippie is iedereen altijd vrolijk. Behalve prinses Super, die is humeurig. De illustraties en de landkaart zijn gemaakt door Annet Schaap. 
Voor lezers vanaf 7 jaar. 
(Van Holkema en Warendorf, 2016.)

Jippie! En de ridders van Hak

In het tweede avontuur van deze humeurige en stoere prinses, moet ze het land redden van slopende ridders. 
Voor lezers vanaf 7 jaar.
(Van Holkema en Warendorf, 2017. )

Jippie! En de Onderwater-piraten

Prinses Super gaat op zoek naar de verdwenen vader van haar vriend Max. Super, Max en lakei Rolf gaan de zee op met de merkwaardige Onderwaterpiraten. 
Voor lezers vanaf 7 jaar. (Van Holkema en Warendorf, 2020.)

Weet je wat ik worden wil

Jeffrey wil gifmenger worden, de grote mensen in zijn leven vinden dat niet normaal. Dit verhaal staat in een bundel die kerntitel was in de kinderboekenweek 2021, maar ook daarna blijft het boek leuk.   (Van Holkema en Warendorf, juli 2021.)

Kom mee naar buiten


In deze verhalenbundel met het thema van de Kinderboekenweek 2022, staat mijn verhaal over Carlos de stadskabouter en de natuur in de grote stad. (Van Holkema en Warendorf, juli 2022.)