Sinds ik kinderboeken schrijf, word ik vaak gevraagd voor gastlessen en dat blijk ik erg leuk te vinden. Als dochter van twee docenten zit 't toch een beetje in mijn bloed, geef me een klas en ik vertel enthousiast over lezen en schrijven. Ook juffen-en meesteravonden in boekwinkels vind ik erg leuk trouwens. De boekingen gaan via de Schrijverscentrale. 

Voor de bovenbouw heb ik een les gebaseerd op het Ministerie van Oplossingen. Ik lees voor, we hebben het over fantasie en over lievelingsboeken en we oefenen het stiekem helpen van anderen. 


Bij lessen over Jippie! (groep 4, 5) gaat het onder andere over humeurig zijn. Zijn de kinderen wel eens humeurig? Wat voelen ze dan? We eindigen met de grappige Kom-Je-Uit-Grom-Of-Uit-Jippie-of-uit-Hak quiz. In al mijn lessen vraag ik de kinderen naar hun lievelingsboeken en kunnen ze vragen stellen.

Ik pas mijn lessen graag aan aan de doelgroep, de grootte van de groep, de gelegenheid. Ik geef ook schrijflessen aan kinderen.

Neem contact op voor:

- Een bezoek op school.
- Een bezoek aan de bibliotheek of  
  boekwinkel.
- Een kleine cursus problemen- 
  oplossen-zoals-het-Ministerie.
- Een lezing, jureren, schrijfles, etc.