Schrijflessen voor volwassenen

 

Ik geef een cursus kinderboeken schrijven bij de Rotterdamse schrijfschool The Writer's Guide (to the Galaxy). In zes maandagavonden leer je met behulp van tips, opdrachten en persoonlijke feedback waar je verhaal begint en hoe je het afmaakt. Iedereen levert elke les wat in, we lezen elkaars werk en er zijn altijd koekjes. Wijn zelfs, als je wilt. Meer info op de site van de school. 

https://www.thewritersguide.nl/

Als journalist

Ik ben vijftien jaar geleden als politicoloog de journalistiek ingerold toen een nieuwe krant buitenlandredacteuren zocht. In sneltreinvaart heb ik bij Dagblad De Pers geleerd hoe een redactie werkt, hoe je correspondenten aanstuurt en hoe je een goed artikel schrijft. Na twee jaar op de buitenlandredactie heb ik vanuit Londen twee jaar veel voor de krant kunnen schrijven en daarnaast ervaring opgedaan voor EĆ©nVandaag, Radio 1 en Britse media (zoals dit stukje in The Guardian.)

Terug in Nederland ben ik aan de slag gegaan voor radiostation Sublime FM waar ik een nieuwsbulletin heb opgezet, een radiocolumn had en heb meegeholpen met de start van een ochtendshow. Ook schreef ik voor Vrij Nederland, HP/Detijd, Ouders van Nu en Opzij. In Gouda startte ik een kinderkrant met een redactie van 8 tot 12-jarigen.

Ik sta open voor niet-kinderboeken-schrijfklussen. Een reportage, een blog of column; je kunt het altijd vragen.  

Andere fictie

Ik was met veel plezier zes jaar lang een van de zeven kortschrijvers op Twitter. Elke dag rond 18:00 twitteren we een verhaaltje van maximaal 140 tekens. Hier praat ik daar even over op radio 1.

Mijn fictiedebuut was in december 2011, toen verscheen het halfjaarboek van het literaire tijdschrift De Revisor, met daarin mijn verhaal 'Stof en Muizen.' Het gaat over Barry die op het perron staat van de underground in Londen. In zijn hoofd redt hij medereizigers, versiert hij hun vrouwen en trouwt hij zijn grote liefde. In de praktijk komt het er zelden van. Het is andere koek dan m'n kinderboeken. www.revisor.nl/entry/2011-2

Ik schrijf al verhalen sinds ik zes ben. Eigenlijk heb ik nog een gepubliceerd verhaal: toen ik elf was drong ik door tot de finale van de Vara Kerstverhalenwedstrijd. Als enige verhaal van een kind werd het mijne (over de kerstfiguren die op vakantie gaan naar Hawaii) opgenomen in een echt boek, dat ik nog in de kast heb staan. Als prijs kreeg ik een fles wijn in een kistje.